Turtle

De Turtle ziet er niet alleen ontradend uit, het systeem is ook heel efficiënt voor het stoppen van voertuigen.

Voor de ontwikkeling van dit ultralichte anti-voertuigen systeem heeft HOPLITE zich ondermeer gebaseerd de falanx gevechtsformatie van de Hoplites en de schildpadstelling van de Oude Romeinen. De vijand liep zich te pletter op deze formaties van gesloten schilden en speren. De Turtle ziet er niet alleen ontradend uit, het systeem is ook heel efficiënt is voor het stoppen van voertuigen.

Een Turtle set bestaat uit drie elementen, twee kleinere vooraan en een groter model achteraan, die aan elkaar verbonden zijn met een ketting.

Een Turtle set wordt zo geplaatst dat elk voertuig dat in aanrijding komt met het systeem, hetzij frontaal of onder een hoek van maximaal 45°, door de kleine elementen op het grote element wordt geheven dat zich vastbijt in het chassis van het voertuig en de ondergrond en daardoor verhindert dat het voertuig verder kan rijden.

De drie elementen zijn ontworpen om op elkaar gestapeld te kunnen worden waardoor een volledige set gemakkelijk past in de koffer van een gewone patrouillewagen. Om grotere voertuigen te stoppen ( vrachtwagens) kan de turtle ook in een grotere en versterkte versie worden geleverd.

Eén enkele persoon kan het systeem opbouwen.

Technische specificaties:

 

Klein element voorste rij

Groot element achteraan

Hoogte

35 cm

45 cm

Breedte

80 cm 

100 cm           

Gewicht

15 kg  

18 kg

Totaal gewicht 3-delen set

50 kg

Materialen

  •         Staalplaat 3 mm
  •         Versterkt met gelaste massief stalen tubes