Mobiele Detentie Unit

Voor het opsluiten van personen in de nabijheid van de locatie waar de betrokken personen worden gearresteerd.

HOPLITE lost het probleem van onvoldoende capaciteit voor het opsluiten van personen op met de ontwikkeling van de MDU Mobiele Detentie Unit. Deze wordt geplaatst in de nabijheid van de locatie waar de betrokken personen worden gearresteerd. Bijgevolg is geen transport meer nodig van de locatie van het evenement naar de vaste opsluitingfaciliteiten. Dergelijk transport vraagt effectieven die op het terrein nodig zijn en veroorzaakt vaak schade aan de transportmiddelen.

Onze MDU Mobiele Detentie Unit is vervaardigd uit een stevige, gelaste metalen kader. De dubbele panelen (Plywood multiplex 12 mm and isolerende Ecofont 17 mm) verzekeren maximale weerstand tegen geweld van opgeslotene en voldoende bescherming tegen verschillende weersomstandigheden. De deuren worden gesloten met een sterk verankeringsysteem dat gebruikt wordt op zeecontainers.

De MDU heeft drie individuele cellen, elk uitgerust met een zitbank, led verlichting, verwarming/ventilatie en airconditioning (in optie).

De MDU is volledig onafhankelijk van externe voeding. Een batterij van 12 Volt verzekert de werking van alle toebehoren.

Door de aanhangwagen uitgerust met het unieke haaksysteem is het mogelijk om de MDU snel en eenvoudig op nagenoeg elke locatie te brengen. Er is geen extra investering in een nieuw voertuig nodig. Een trekhaak volstaat!